Over TheaterTuin
van Voorne

Theater en cultuur voor iedereen!

Theater en cultuur: dat is onze passie! We geloven in de kracht van kunst om mensen te verbinden, hun leven te verrijken en talent een podium te geven. Op Voorne-Putten zetten we ons dan ook met hart en ziel in om deze missie te realiseren.

We willen theater en cultuur toegankelijk maken voor iedereen. Ongeacht leeftijd, achtergrond of financiële middelen. We bieden spelers, toneelgezelschappen, koren, muzikanten en andere creatievelingen de kans om hun talenten te tonen.

Graag zetten we locaties op Voorne Putten in het zonnetje. Zo dragen we bij aan de promotie van het prachtige landschap en de rijke historie van onze regio.

Groepsfoto acteurs
Kleurrijke acteurs

TheaterTuin van Voorne van toen naar nu

In 2012 is onze stichting opgericht met het doel de grote productie “JC in de Vesting” te kunnen realiseren.

Vanaf 2016 zijn we gaan inzetten op kleinere projecten om meer diversiteit aan activiteiten te ontplooien en zo onze creativiteit breder in te kunnen zetten.

Inmiddels hebben we een solide bestuur met een fijne ondersteuning en wordt onze naamsbekendheid steeds groter.

Waar wij trots op zijn

Onze geweldige vrijwilligers

Joyce, Monique, Iris, Cristian, Peter, Jan, Christel, Annemieke, Petra, Indy, Joke, Claire en alle anderen die incidenteel kleine hand- en spandiensten voor ons doen.

Ons maatschappelijk belang

Onze activiteiten verbinden een diversiteit aan mensen met elkaar. Met name door onze laagdrempeligheid. Onze toeschouwers zijn dankbaar voor de energie en blijheid die wij met hen delen.

Onze mooie kostuumcollectie

Inmiddels hebben wij een indrukwekkende collectie kostuums opgebouwd waar we erg blij mee zijn. Onder bepaalde condities zijn wij bereid deze uit te lenen aan anderen.

Eerdere activiteiten

Bonte Brielse Kerstparade 2018
Foto door Van Warmerdam Fotografie
Bos & Burchtfair 2017
Bos & Burchtfair 2019
Burendag 2020
Foto door Walther Smithuis
Durf te dromen 2020
JC in BREStheater 2014
JC in de Vesting 2013
Valentijn Spijkenisse 2018
Vorige slide
Volgende slide

Ontmoet het bestuur

Rik Looij

Rik Looij

Voorzitter/Secretaris

Theatermaker

Mijn naam is Rik Looij. Mijn hele leven lang ben ik bezig met theater. Als kind speelde ik al in verschillende toneelstukken en musicals, ook deed ik mee met playbackshows e.d. Naast het spelen in toneelgezelschappen, heb ik mij de laatste jaren ook bezig gehouden met het schrijven van stukken en het regisseren van toneelgroepen.

Toen ik gevraagd werd om in het bestuur bij de TheaterTuin te komen als secretaris, heb ik daar niet lang over na hoeven denken. Het idee om amateurtalent een podium te bieden en verschillende groepen met elkaar in contact te brengen om zo van en met elkaar te leren, vond en vind ik nog steeds fantastisch.

Ook binnen mijn werk in het onderwijs ben ik veel bezig met toneel en musical. Ik hoop de komende jaren nog veel meer leuke projecten te organiseren en wie weet kom ik jou daarbij tegen.

Annette Rietveld

Annette Rietveld

Penningmeester

Muzikante

Theatermaakster

Mijn naam is Annette Rietveld, muzikante en theatermaakster.

Naast mijn parttimebaan als medewerker Wonen en Welzijn bij Catharina, thuis op Voorne vul ik mijn tijd met zingen, muziek maken, liedjes en scripts schrijven, acts bedenken en het regisseren van kinderen en volwassenen.

Na allerlei lessen en workshops te hebben gevolgd op gebied van zang en drama heb ik meegedaan aan grote en kleine theaterprojecten die door anderen werden georganiseerd.

In 2010 werd het tijd om mijn eigen ideeën meer ruimte te geven en heb ik muziektheatergroep “De Losbandigen” opgericht. De ambities groeiden echter en dat mondde uit in de oprichting van onze stichting TheaterTuin van Voorne.

Het is heerlijk al mijn creatieve energie kwijt te kunnen in onze te gekke projecten. Het samenbrengen van, en samenwerken met al die lieve mensen die we een podium geven, de lol tijdens het makingproces en het mooie theaterfamiliegevoel met elkaar, is het mooiste wat er is.

Vele handen maken licht werk!

Ook achter de schermen kun je een kleine of grotere rol spelen. Wil je deel uitmaken van ons team, laat het ons weten dan maken we graag een keertje kennis met je om de opties te bespreken.

Optreden tijdens de vestingcode
De gastvrouwen