Over ons

 

Stichting TheaterTuin van Voorne geeft het (amateur) talent op Voorne-Putten een podium. Daarvoor organiseren wij grote en kleine theater evenementen. Bij voorkeur doen wij dit op historische en mooie buitenlocaties in onze regio. Ook sluiten wij ons aan bij evenementen die door andere organisaties worden georganiseerd. Wij zoeken overal culturele verbindingen.

Wij zijn een laagdrempelige organisatie, waarin onze vrijwilligers enthousiast en met veel theaterpassie steeds weer nieuwe ideeën uitwerken en (buiten) podia zoeken om onze deelnemers op te laten schitteren. TheaterTuin laat zich komend jaar zien op meerdere evenementen met musical- en theatervoorstellingen en vele leuke (straat)theateracts.

Dit jaar gooit de Coronapandemie wel hier en daar wat roet in het eten, maar onze theaterpassie laat zich niet temmen en vindt op creatieve manier nieuwe wegen om naar buiten te stromen. Dankzij gulle giften, hebben we afgelopen zomer bijna 40 tuinoptredens kunnen doen bij zorginstellingen in de regio Voorne-Putten. Het was heel dankbaar om wat verpozing te kunnen brengen bij de bewoners die een (te) lange periode volledig van alle normale contacten geïsoleerd waren. Op Burendag reed de TheaterTuinKaravaan langs een aantal buurtcentra met een speciaal voor deze dag geschreven show over zaken die in de buurt spelen. Ook het sociale platform “Fijn je te Zien” werd liederlijk toegezongen.

De Pietenmusical die wij elk jaar schrijven en performen, is dit jaar alleen live te bezoeken in Theater Twee Hondjes op 2 december a.s. Daarnaast gaan we een heel nieuw avontuur aan en wordt er dit jaar een filmopname van de musical gemaakt die al door een aantal organisaties is besteld.

Daarmee stoppen onze activiteiten dit jaar nog niet. Onze ambitie is om met de kerstdagen in Theater Twee Hondjes kerstshows aan te bieden aan zorginstellingen en organisaties die zich inzetten voor mensen die door een beperking in deze tijd erg aan huis gebonden zijn.

Volgend jaar hopen wij natuurlijk weer acte de préséance te geven op de evenementen waar wij jaarlijks aan deelnemen, zoals het Hellevoetse evenement “De Vestingcode” en het megagezellige “Zomerfeest Tinte”, ook willen wij weer graag op themamarkten met onze straattheater acts bij te dragen aan een gezellige sfeer.

Wil je ook deelnemen aan een van onze projecten, geef je dan op door het invullen van het contactformulier op deze website.

Rondje Dorp

Maritiem Festival

Zomerfeest Tinte