TuinTheater

TuinTheater voor bewoners van zorginstellingen.

TuinTheater??? Het is toch…..?

Klopt, maar dit is geen spelfout!

Deze zomer gaat TheaterTuin voor TuinTheater. In deze rare coronatijd hebben de bewoners in de verpleeg- en zorginstellingen het wel heel erg zwaar in Nederland en voorlopig verandert er ook nog niet erg veel in hun situatie. Wij hebben in mei besloten om te proberen het leed voor ouderen in de zorg wat te verlichten door ze in de zomermaanden wat gezelligheid te brengen met waar wij goed in zijn…

Theater maken!
Met de creaturbo aan hebben we drie verschillende korte animatieshows bedacht: Liedjes uit de Oude Doos, De MeezingKaravaan en een spetterende SpektakelShow. Ons initiatief is aan alle kanten ongelooflijk warm omarmd.

De zorginstellingen en onze spelers stonden werkelijk te trappelen. (Figuurlijk gesproken dan)! In juni, juli en augustus gaan we met 14 podiumbeesten en hulpen achter de schermen, in wisselende samenstellingen, langs bij een 9-tal zorghuizen op Voorne-Putten om maar liefst meer dan 35 optredens te doen!!!!

Om dit te kunnen verwezenlijken hebben we donaties aangevraagd bij verschillende organisaties. Ook daar is ons initiatief goed ontvangen. Onze aanvragen zijn met spoed behandeld en daarmee stond het licht heel snel op groen. De volgende organisaties hebben het met hun bijdrage mogelijk gemaakt dat we deze TuinTheaterToer kunnen doen: DeltaPort Donatiefonds, Gemeente Hellevoetsluis, Rabobank en Farm Frites.

NB:
Gezien het enthousiasme waarmee onze shows tot op heden zijn ontvangen, hopen wij dit idee dit jaar door de kunnen zetten. Wij ambiëren om in de maand december met een verwarmende winterse show te kunnen gaan rondtoeren langs zorginstellingen op Voorne: De KerstParadeKaravaan.